onsdag den 17. april 2013

Bagekursus version 3

Imens de andre (9) børn i SFO'en tog ud til Anne Mette for at ride, bagte vi chokoladekage med smørcreme og den smagte helt fantastisk!

Og der var så meget af den, at nogle af os faktisk fik nok! ;-)






Flere af dagens "kursister" har spurgt efter opskriften så den får I lige: 

Chokoladekage med smørcreme





 

Kage:
250 g margarine
500 g sukker
4 æg
7-8 spsk kakao
400 g hvedemel
4,5 tsk bagepulver
3 tsk vaniliesukker
3 dl vand

Smør og sukker røres hvidt og æggene tilsættes lidt efter lidt.
Mel, bagepulver, vaniliesukker og kakao blandes og tilsættes skiftevis med vandet.

Kom dejen i en smurt (eller bagepapir) bradepande 23x33 cm og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30-35 minutter.


Smørcreme:
150 g flormelis
Vand
250 g smør

Flormelis røres med kogende vand til almindelig glasur.
Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig.
Når kagen er kold, flækkes den og lægges sammen med smørcremen.

Kagen kan evt. pyntes med glasur men pas på! – med smørcremen er den meget sød i forvejen.
Kagen opbevares bedst i køleskab (kan også fryses, men…) uden glasur.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar